PROGRAM

z
14.09.2017.

BRANKO GAVELLA SEPTET

ZAGREB BURGER FESTIVAL POWERED BY HEINZ 14.09.2017

Plod je kontinuiranih jam sessiona održanih upravo u kazalištu “Gavella” koji su session muzičarima pružili puno novih prijateljstava, suradnji i zajedničkih projekata. Međutim, ovaj projekt sasvim je nov, čist i netaknut. U ovom opsežnom sastavu kojeg čine bubanj, udaraljke, kontrabas, klavir, truba i dva saksofona bend će vam predstaviti neke plesne i monumentalne jazz hitove, no i pjesme preuzete iz drugih žanrova koje će odsvirati u vlastitom aranžmanu. Sastav čine Filip Runjić(bubanj), Gustav Barišin (kontrabas), Vid Hribar (klavir,) Marin Gregov (udaraljke), Mak Murtić (saksofon), Lujo Parežanin (saksofon), Mate Picukarić (truba)

Repertoar:

Art Blakey – Moanin
Duke Ellington- In a sentimental Mood
Thelonious Monk- Straight no chaser, Blue Monk, In walked Bud
Marvin Gaye- Sexual Healing
Sonny Rollins- Oleo

z
15.09.2017.

NIKOLA MARJANOVIĆ

ZAGREB BURGER FESTIVAL POWERED BY HEINZ 15.09.2017

Svestrani je glazbenik, diplomirani kontrabasist, koji je u svojoj karijeri surađivao s brojnim glazbenim imenima i stvorio prepoznatljivo ime, a nakon mnogih bendova, suradnji i glazbenih izleta, krenuo u samostalnu karijeru.

Glazbene temelje gradio je s grupom Sane, a donijeli su dašak raznolikosti na glazbenu scenu. Njegove obrade Dine Dvornika dale su novu dimenziju evergreenu poput „Ja bih preživio“, a izvodeći pjesme Adele, pokazao je sve mogućnosti svog glasa. Tu su i njegova autorska djela, među kojima izdvajamo pjesmu „Ostani“.

Prije četiri godine, kao frontmen grupe Luksemburg s pjesmom „Ako nemam te“ pokorio je radijski eter, dok je pjesma dosegla velika 3 milijuna pregleda na Youtube-u.

U međuvremenu, gostovao na projektima raznih izvođača, a najzapamćenije je ono u pjesmi TBF-a i Lee Dekleve u pjesmi „Dogodila se ljubav“. Nikola je sa Songkillersima otpjevao pjesmu „Dio mene“ i tim radijskim hitom obilježio zimu 2014. godine, a u 2015. godini prijavio se u X Factor Adria i tim potezom najavio samostalnu karijeru.

z
16.09.2017.

DJ WILLIAM COLLINS + TRUBA

ZAGREB BURGER FESTIVAL POWERED BY HEINZ 23.09.2017

Odrastao u Francuskoj, nastupao u najvećim pariškim klubovima i u Strazbourgu, Nici, Cannesu, StTropez-u, Beču, Berlinu, Ženevi, Londonu, New Yorku. Resident je u Gardenu već 11 godina.
Po njemu, glazba je putovanje oko Svijeta, vodi vas kroz vrijeme i emocije u svega nekoliko minuta.
Njegov je izbor Eclectic music (deep house, disco, soul, latin, hippy garden), atmosfera na najjače uz ultimativni fun&pleasure !

z
17.09.2017.

DJ Johnny & DJ Voda

ZAGREB BURGER FESTIVAL POWERED BY HEINZ 17.09.2017

Željko Vodušek Voda poznati je zagrebački DJ zlatne dobi. Strastveni je obožavatelj glazbe 70’ih i 80’ih pa ćemo se uz njegove glazbene majstorije ukrcati u vremeplov i vratiti se u neka prošla vremena , zaplesati uz svima dobro poznate evergreene. Odlična zabava,  u društvu jednog od najstarijih DJ’a koji je žario i palio zagrebačkim klubovima zagarantirana !

Nikola Martek Johnny Željkov je frend, isto tako jedan od starih zagrebačkih DJ’a koji je poznavao svaki centimetar podija nekadašnjih popularnih klubova: Club 100 i Globus. Svojim je odabirom glazbe oduševljavao posjetitelje, od kojih su neki prve plesne korake naučili upravo uz njegove ritmove.

Veselimo se Vodi i Johnniju na pozornici Zagreb Burger Festivala powered by Heinz.

z
18.09.2017.

DJ PHAT PHILLIE

ZAGREB BURGER FESTIVAL POWERED BY HEINZ 19.09.2017

Kultni je izvođač hip-hop-a, u organizacijskom timu Fresh Islanda, jednog od naših najboljih glazbenih festivala. Ovaj poznati hrvatski DJ nastupa i u New Yorku, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Švicarskoj, Slovačkoj, Nizozemskoj te zemljama u regiji. Česti gost na MTV Europe, VIVA TV, prisutan i u vodećim svjetskim hip-hop magazinima.

z
19.09.2017.

HARRY GUSTAVSSON TRIO

ZAGREB BURGER FESTIVAL POWERED BY HEINZ 19.09.2017

Na prvi je pogled jedan sasvim obični pijanistički trio, a čine ga Filip Runjić(bubanj), Gustav Barišin(kontrabas) i Vid Hribar(klavir). Međutim, kada zajedno s njima zagrebete ispod površine tipičnog jazz repertoara, ubrzo ćete se uvjeriti da kod ovog trija ništa nije obično. Trojac se glazbeno povezuje već u ranim srednjoškolskim danima, a nakon toga sve je kako njihova intimna povijest, tako i povijest zagrebačke underground noćne i jutarnje glazbene scene. Sastav svira djelom autorske i na licu mjesta improvizirane plesne hitove, a dijelom presjek jazz evergreena kojima žele podsjetiti svoje slučajne slušatelje da je jazz itekako živ te da je Duke Ellington najveći bog koji je hodao Zemljom.

Repertoar: Duke Ellington- Take the A train
Caravan
Art Blakey- Moanin
Dat There
Miles Davis- So What
Impressions
Horace Silver- Nutvile
Song for my father

z
20.09.2017.

B and the BOPS

ZAGREB BURGER FESTIVAL POWERED BY HEINZ 20.09.2017

Predvođeni neumornim Broncom, ova ekipa zaljubljenika u žanr glazbe 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća svira širom Europe i svijeta i svugdje sakupljaju fenomenalne kritike i nove fanove. Objavljuju albume za legendarnu Rhythm Bomb records diskografsku kuću, a svaki njihov koncert je fenomenalni put u bolju prošlost. Vintage zvuk i image koji B and the Bops promoviraju ima svoje vjerne sljedbenike. Upravo izdali novi album.
Riječ je o kolekciji od 15 pjesama od kojih rijetko koja prelazi granicu trajanja od dvije minute, tako da je album zadržan na ugodnom ukupnom trajanju ispod pola sata. Ono što nas u tih pola sata očekuje najbolje se opisuje onim stranim istoznačnicama kao što su retro, vintage i throwback, povratak u izvorni zvuk rock and rolla pedesetih, ali ne tek kao jeftina nostalgija, već kao produkt života posvećenog predanom proučavanju povijesti ove glazbe i posljedičnog znanja okrunjenog autorskim pečatom

z
21.09.2017.

ONE DREAD

ZAGREB BURGER FESTIVAL POWERED BY HEINZ 21.09.2107

Dinamičan cover sastav koji već godinama promovira reggae, ska i dancehall glazbu.
Glazbenu bazu sastava čini izbor najvećih roots reggae i dancehall hitova te poneki izlet u ska vode. Primjetna je fascinacija glazbom s Jamajke pa izvode npr. Bob Marleya & The Wailers, Petera Tosha, Third World, Inner Circle, Black Uhuru, Toots&The Maytals, Gregory Isaacs, Johna Holta, The Gladiators, Johnija Clarka, Steel Pulse, Max Romeo, Sophia George, Anthony B., Alborosie, Lady G. i mnoge druge. Pozitivne vibracije neizostavne su na njihovim nastupima i totalno zarazne i prelaze vrlo brzo i na publiku. Peteročlani sastav čine TNT vokalna sekcija – Tea, Nika i Tena, uz instrumentalnu pratnju Gorana na gitari, Ras Mirka na klavijaturama, Jah Kneza na bas gitari i Miroslava na bubnjevima.

z
22.09.2017.

LUXON EXPERIENCE

ZAGREB BURGER FESTIVAL POWERED BY HEINZ 22.09.2017

Luxon je paški MC koji prve rime pise 2007. godine, a 2016. izbacuje svoj prvi solo projekt, album Brojalice. Te godine upoznaje Harry Gustavson trio s kojima počinje često nastupati. Spojila ih je zajednička ljubav prema jazzu, funku i milozvučnim gruvovima. Još uvijek nisu ovjekovječili nikakav zajednički projekt, no zato 22. rujna možete svjedočiti pokušaju jazz rap fuzije u kojoj će Harry Gustavson i Luxon za vas izvesti Luxonov album Brojalice u jazz verziji. U tome će im se pridružiti i Igor Pavlica (truba)

Repertoar:

Brojalice(cijeli album)
Cantaloupe Island(Herbie Hancock)
Us3- Tukka Yoot’s Riddim

z
23.09.2017.

DJ DURAN DURAN DURAN

ZAGREB BURGER FESTIVAL POWERED BY HEINZ 16.09.2017

Za sve ljubitelje 80’ih

DJ Duran Duran Duran lansira vremeplov u 80′-e godine prošlog stoljeća i vodi vas ravno na najnevjerojatniji smash hit tulum 80’ih. Dođite i plešite dok vas noge drže !  

SOUL STASH

Soul stash predstavlja samo čiste i iskrene zvukove. Uglavnom je to žanr Neo Soul koji obuhvaća osnove Soul-a te se hibridno podiže na višu razinu osjećaja. Možete čuti nešto poput: Curtis Mayfield-a,Marvina Gaye-a pa sve do novijih zvukova kao Erykah Badu i D’Angelo. Sastav čine: Daniel Kadijević na bubnju, Viktor Slamnig na bass-u, Vid Hribar na klavijaturi i Melanie Malike Acorlor,vokal.

repertoar: Curtis Mayfield- Pusherman
Erykah Badu feat Glasper- Afro Blue
Jill Scott- A long walk
D’Angelo- Brown Sugar

KONTAKT

LOKACIJA