Spice Up

Spice Up – indijski začini za poseban gurmanski doživljaj

 

U zagrebačkoj Mrazovićevoj ulici otvorena je mirisna trgovina indijskih namirnica, ujedno i prva ovakvog tipa u Zagrebu. Bogata paleta svježih začina, indijskih čajeva, raznolikih prehrambenih delicija i kozmetike oduševljava ljubitelje Indije i azijskih zemalja. Svaki od proizvoda na polici ove živopisne trgovine priča svoju priču i odvodi vas u indijsku gastro kulturu, a ljubazni djelatnici uvijek će rado s vama podijeliti poneki recept.  Njihov slogan: “Unveil your passion, experience the finest” najbolje opisuje ono što nude – jedinstveni doživljaj kupovanja.

Indiju nazivaju zemljom mirisa i okusa, odnosno zemljom masale (začina). Najveći je proizvođač, potrošač i izvoznik začina na svijetu. Chilli, kurkuma, šafran, muškatni oraščić, klinčić, cimet te brojni drugi začini, kao i njihove mješavine, predstavljaju život i dušu indijske kuhinje. Neizostavni su pri spravljanju ukusnih burgera kao što su: Chicken Tikka Burger, Curry Chicken Burger i Spicy Indian Kabab Burger, a i hrvatski burger majstori često posežu za njima.

Spice Up preporučuje mješavine začina, koje će oplemeniti vaša jela i učiniti ih gastro doživljajem:

  • Garam Masala i Kitchen King– univerzalne mješavine začina, neizostavne u indijskim jelima. Prepoznatljive po intenzivnom okusu crnog kardamoma, klinčića, muškatnog oraščića, lišća piskavice, sušenog đumbira, luka, papra i crvenog čilija
  • Tikka masala – mješavina za jela s piletinom i crvenim mesom, ali i s povrćem; za marinade i roštilj, prepoznatljive crvene boje uz očaravajući okus korijandera, kumina, češnjaka, paprike, zelenog kardamoma, cimeta i klinčića.
  • Chaat Masala – osvježavajuća mješavina začina za salate i snackove; glavni sastojci: mango, kumin, korijander, dinja, crni papar, lišće mente, asafetida.
  • Madras Curry Masala – mješavina začina za umake i variva, savršena je kombinacija  korijandera, kurkume, gorušice, piskavice, soli, češnjaka i komorača.

Spice Up na Zagreb Burger Festivalu  posjetiteljima nudi najtraženije premium začine obojene indijskom mudrošću.

SPICE UP

Indijski začini za poseban gurmanski doživljaj


+385 1 4579 190

 spiceup.retail@gmail.com

 Spice Up

www.spiceup.eu

 

KONTAKTIRAJTE NAS

KONTAKT

LOKACIJA