Mason Burgers & Stuff

Masonistarska burger franšiza prvi put u Zagrebu

 

 

On je entuzijast, ljubitelj dobre hrane, beskrajno znatiželjan i veliki perfekcionist. Ujedno je i  vlasnik istarske burger franšize čiji je koncept sam osmislio. Poznavanje fotografije i grafičkog dizajna pomaže mu pri osmišljavanju vizuala za Mason. Po prvi put će se predstaviti u Zagrebu, kojeg promatra kao interesantnu lokaciju za novo burgersko carstvo.  

Trenutno se Mason nalazi na šest lokacija u Istri, no želja je Ivana Zidara, vlasnika, proširiti franšizu i na ostale gradove u Hrvatskoj. Nudi vrlo kreativne hamburgere i veliku pažnju posvećuje njihovoj pripremi, odnosno kvaliteti svih sastojaka.

U uglednoj francuskoj školi Paul Bocuse u Lyonu usavršio je pripremu Brioche bun-a. To je posebno pecivo za hamburgere kojeg za Mason, po francuskoj recepturi, proizvodi najveća istarska pekara – Brionka. Ivan je zajedno s Brionkom recepturu razvijao tri mjeseca, kako bi dobio savršen omjer brašna, jaja, maslaca, mlijeka i vode. Kvaliteta burgera uvelike ovisi o Brioche bun-u, mesu, ali i tehnici koja se koristi prilikom pripremanja burgera. Jedna od tajni specifičnog okusa i savršenog oblika Brioche buna je ta da se prije pripremanja zapeče na visokoj temperaturi.

Sočan i poseban okus pljeskavica u burgerima rezultat je posebne pripreme. Naime, neposredno prije pečenja Ivan i njegovi burger majstori sole pljeskavicu kako bi dobili stabilnu strukturu. Ona kod prženja upija vruće sokove koji se, s prvim grizom burgera, razlijevaju u tisuće sočnih komadića.

Mason, Istrijan, Skuta i Korean četiri su vrste burgera koje se nalaze u ponudi ove franšize. Rado izdvajaju, kao svojevrsnu posebnost i prepoznatljivost, burger „Istrijan“ koji bogatstvo okusa može zahvaliti umaku od luka kuhanog u teranu s pršutom i rukolom.

Na Zagreb Burger Festivalu Mason će po prvi put predstaviti Špaletu. Špaleta je zapravo plečka – tradicionalni istarski uskršnji specijalitet, koji je u posljednje vrijeme postao samo privilegijom pravih ljubitelja špalete, jer je napušten običaj njezinog pripremanja.

U istarskim domovima uvijek bi se na uskršnjem stolu našla i špaleta. Naime, pršut je bio predragocjen i nije se načinjao prije vremena (njegovo sušenje traje godinu dana, a ponekad i dulje). Za razliku od njega plećka, koja je manje kilaže i debljine od pršuta, suši se i zrije puno  kraće. Naime, narežu se deblje ploške sirove špalete, kratko preprže na tavi s jedne i druge strane, tek toliko da promijene boju, a nakon toga podliju s malo malvazije. Pljeskavica u burgeru sastoji se od 50% junetine i 50% špalete i priprema se bez dodavanja soli. Umak se spravlja od ostatka špalete, vina i maslinovog ulja. Svemu se još dodaje feta istarskog kravljeg sira, zelena salata i dressing od sjemenki gorušice. Najbolji dodatak ovom burgeru su vino i gemišt. Uz to, Ivan je isključivo za ovaj festival pripremio Zagrebački burger koji se sastoji od 180g junetine, dimljenog goveđeg jezika, zelene jabuke, salate i hrena.

Želja mu je pokazati publici da je moguće ponuditi kvalitetan komercijalni burger.

Na Zagreb Burger Festivalu Mason će ponuditi posjetiteljima:

  • Špaleta burger
  • Zagrebački burger
  • Mason burger

Želite li okusiti prstohvat istarske tradicije, kušajte Masonove delicije !

MASON BURGERS & STUFF 

Istarske burger delicije


+385 98 9589 873

 masonburgersandstuff@gmail.com

 Mason Burgers & Stuff

KONTAKTIRAJTE NAS

KONTAKT

LOKACIJA