Barba

Barba Dubrovnik 

Miho je oduvijek sanjao o svom malom baru te je nakon pronalaska super prostora blizu dubrovačkog Straduna odlučio otvoriti Barbu. Ovaj inženjer biologije mora i zaljubljenik u tradiciju i tradicionalnu kuhinju želio je ponuditi posjetiteljima Dubrovnika nešto originalno, drugačije, kako bi osjetili okuse koji će ih dugo vremena podsjećati na ovaj prekrasni grad.

U Barbi možete otkriti tradicionalne, lokalne okuse i mirise uz dalmatinske začine obojene mediteranom. Ovdje se susreću prošlost i sadašnjost – što je vrlo izraženo u gurmanskim obrocima spravljenim od lokalnih namirnica i opuštenoj atmosferi. Ovo je mjesto prvi dubrovački gurmanski street food kutak s jelima od plodova mora i ribe i sve češći odabir za brzi, a kvalitetan obrok.

Logotip se osmišljavao dugo i vrlo pažljivo, kako bi vjerno prenio doživljaj koji se osjeti u Barbi, uz guštanje u vrlo ukusnim, modernim jelima začinjenim prstohvatom tradicije. Jelovnici su izloženi u staklenim teglicama, a u prostoru je još mnogo originalnih detalja po kojima se Barba uvelike razlikuje od sličnih restorančića.

Miho i njegova obitelj sami pripremaju smjese za riblje burgere, a svakodnevno im prijatelj s jednog od naših otoka doprema svježu ribu i kozice. Dok je tata zadužen za „najbolju marinadu na svijetu“, sestrina je strast pašteta od tune. Trebalo im je dugo vremena da pronađu najbolje recepte, koji će u najboljem svjetlu predstaviti prefine burgere i ostala jela iz ponude. Originalnom načinu mariniranja podučavao ih je jedan stari ribar. Hobotnice, inčuni, kozice i tuna porijeklom su iz našeg mora, a odali su nam i jednu tajnu pripreme hobotnice: skuhanu hobotnicu iz vrele vode stavite u što hladniju vodu. Tako će meso hobotnice biti puno mekanije.

Barba će se ove godine predstaviti po prvi put i u Zagrebu, na Zagreb Burger Festivalu. Mihu je san otvoriti franšizu svog originalnog koncepta i u ovom gradu, tko zna možda mu se i posreći.

Na Festivalu će ponuditi:

  • Burger od hobotnice
  • Burger od kozica sa slanutkom
  • Burger od tune
  • Burger od srdela

Obožavatelji mora i morskih delicija, no i gurmanski nastrojeni kontinentalci, svakako probajte Barbinu finu morsku spizu.

BARBA 

Street food iz morskih dubina


t: +385 91 205 3488

m: barba.dubrovnik@gmail.com

f: Barba Dubrovnik

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

KONTAKT

LOKACIJA