Arboretum Pub

Arboretum Pub – raj za dobar zalogaj u srcu Istre

 

 

Već treću godinu mnogobrojne posjetitelje Fažane oduševljava ovo prekrasno, vintage mjesto, obgrljeno brojnim stablima i magičnom atmosferom. Bračni par, Nicoletta i Emanuele svojevrsni su pioniri, koji su prije 3 godine Istranima i njihovim gostima prvi ponudili gourmet burgere. Emanuele, temperamentan Talijan iz Barija i Nicoletta, rođena Fažanka, koja se nakon života u inozemstvu odlučila vratiti u Fažanu, odlučili su ponuditi nešto sasvim novo.

U potrazi za drugačijim mjestom za izlaske odlučili su otvoriti ga sami. Tako je fažanski pub postao omiljeno mjesto mnogobrojnih gostiju, koji žele kušati nešto izvan standardne istarske ponude. Danas posjetitelji mogu uživati u jednoj od čak 30 kombinacija ukusnih burgera, kao npr. u onima spravljenim od mesa crnog angusa ili domaće govedine, vegetarijanskim i bezglutenskim varijantama, kao i u talijanskoj „porchetti“ (svinjska potrbušina).

Kako bi uvijek držali na oku najnovije burgerske trendove, kuhar Korado, ujedno i zvijezda Arboretuma, svake godine nekoliko tjedana provodi u jednom inozemnom burger baru, iz kojeg se vrati oboružan receptima za nove burgerske delicije koje postaju dijelom nove Arboretumove ponude.

Vlasnici su nam otkrili da je tajna dobrog burgera prije svega u vrhunskom mesu koje se kao baza nadograđuje umacima. Naime, bez kvalitetne baze, niti jedan umak ne može spasiti burger. U konkretnom slučaju radi se o vrhunskom goveđem mesu crnog angusa, kojeg prati pecivo pečeno u Galižani i desetak nadjeva, osmišljenih u kuhinji Arboretuma. Baš kao i njihovi gosti, vlasnici uvijek vole naglasiti da su njihovi burgeri miljama daleko od „fast food-a“. Ne stavljaju u njih niti kečap niti majonezu (osim ako ih gosti ne dodaju), a svi su umaci svježe spravljeni u kuhinji Arboretuma.

U svojoj redovnoj ponudi nude i opciju za vegetarijance, riblji burger, burger s pecivom bez glutena, male zalogaje uz pivo poput pohanih mozzarella i pohanih punjenih maslina, salate, bruschette te pubski klasik: club sandwich.

Arboretum će se na Zagreb Burger Festivalu predstaviti sa sljedećim burgerima:

  • Hula Hoop – s prženim kolutićima luka
  • Calabrese – s n’dujom iz Kalabrije
  • Truffle – s tartufom
  • Factory – otkrijte ga sami, na vlastitu odgovornost!

Nemojte propustiti slasne, sočne i neodoljive burgere Arboretuma !

KONTAKTIRAJTE NAS

KONTAKT

LOKACIJA