Barovi

BEEFEATER GIN BAR  –  džin kraljevske kvalitete

 Beefeater džin dobio je ime po stražarima  kraljeve palače Tower of London, imenovanim „Beefeaters” (ljudi koji jedu puno goveđeg mesa). Kako bi bili stražari neustrašivi, hranili su ih s goveđim mesom.

Za dobar džin vrlo je važno ulje bobica borovice s različitim aromama, koje su ključne za kasniju destilaciju. Najvažniji dani u proizvodnoj godini su oni sredinom listopada, kada destilerija dobiva uzorak novog usjeva bobica borovice. Tada se odlučuje kojih pet ili šest uzoraka bobica borovice će sastavljati mješavinu koja će nastaviti tradiciju i kvalitetu džina Beefeater.

Drugi sastojci važni kod proizvodnje džina Beefeater su korijandar, limun, naranča, angelika, bademi, perunika, slatki korijen ili sladić. Destilacijski proces džina Beefeater je drugačiji od preostalih procesa destilacije, jer se svi biljni dodatci dodaju žitnom destilatu već 24 sata prije početka destilacije. Ovaj proces omogućava postepeno izlučivanje okusa i aroma prije nego što počinje destilacija, a rezultat je džin  intenzivnijeg i kompleksnijeg okusa.

BEEFEATER LONDON DRY GIN

Svježi i čisti džin sa suptilnom notom citrusa i voća. Kompleksnost Beefeaterove recepture i procesa destilacije, u kojem se žitnom destilatu dodaju svi biljni dodatci već 24 sata prije početka destilacije, daju ovom džinu višedimenzionalni karakter. Bez obzira na to, okus ostaje dobro zaokružen i uravnotežen.

 BEEFEATER 24

Beefeater 24 izrađuje se tradicionalnom metodom, što znači da se nakon destilacije više ne dodaju druge arome. Alkohol i prirodni biljni ekstrakti natapaju se u kotlu 24 sata, što je više nego kod drugih vrhunskih vrsta džina. Njegova posebnost je ta da se među ostalim sastojcima nalazi i japanki zeleni čaj, tako zvani sencha. Ovim jedinstvenim procesom nastaje kompleksniji džin punijeg okusa. Uz to, destilacija Beefeatera 24 »prekinuta« je u ranijoj fazi kako bi piće zadržalo svoju svježinu i jačinu. Aroma džina Beefeater 24 je kompleksna i pojačana daškom citrusa, borovica i čaja sencha, koji se izvrsno sljubljuje s aromatičnim korijanderom i angelikom.

BEEFEATER GIN BAR  predstavit će se i na Zagreb Burger Festivalu sa sljedećim pićima:

  • Beefeater G&T (džin tonik)
  • Beefeater 24 G&T (džin tonik)

Svoja pića možete dodatno obogatiti sa četiri vrste tonika branda Three cents (SODA, LEMON TONIC, TONIC WATER, AEGEAN TONIC) te birati između suhih začina poput: crvenog papra, anisa, perzijske ruže, cimeta… i tako začiniti svoj G&T.

HAVANA COCKTAIL BAR  – strastveni kubanski rum

Kuba je  u svijetu poznata po cigarama, plesu, živahnom životu i originalnom kubanskom rumu Havana Club. Ovo  nacionalno piće po originalnom receptu izrađuju već od 1878. godine. Osnovna sirovina za rum Havana Club je šećerna trska, koju je na najveći otok ovoga otočja, Kubu, donio Kristofor Kolumbo 1493. godine.

Kubanski rum je sredinom 19. stoljeća s poboljšanjima došao u elitno društvo francuskog konjaka i španjolskog brendija. Ime „Havana Club” je u 20-im i 30-im godinama prošlog stoljeća bilo izabrano u svrhu udruživanja dva svijeta – tradicionalne Kube te tamošnje klupske scene koja se tada budila.

Osnovicu ruma predstavlja svježi sastojak, sirup iz šećerne trske. Za proizvodnju kubanskog ruma koristi se isključivo jedna vrsta šećerne trske, pri čemu je bitno da ona, nakon žetve, bude obrađena tako da šećerni sirup zadrži svježinu i vlagu. Razina vlage, tropsko okruženje, temperatura i morski vjetrovi idealni su za harmonično starenje ruma. Isto tako važan čimbenik kod starenja ruma su bačve napravljene od bijelog hrasta, u kojima se odvijaju bitne razmjene između tekućine i unutrašnjosti stijene drvene bačve. Ta unutrašnjost rumu omogućuje apsorpciju predivne arome, kompleksnost i žuto-smeđu boju.

 

HAVANA CLUB 3 Y.O. – okružen ljubavlju kubanskih majstora

Havana Club 3 y.o. proizvodi se na Kubi i dozrijeva 3 godine u toplom i vlažnom podneblju, okružen  ljubavlju kubanskih majstora roneros. Proces trogodišnjeg dozrijevanja, u kojem se upijaju podneblje, atmosfera, optimizam i strast, jest ono što daje rumu njegovu neobičnu kubansku aromu – notu vanilije, karamelizirane kruške i banane te miris dimljenog hrasta. Ovi okusi su odličan odabir za kombinaciju sa svježinom mente, šećera i limete. Jednom riječju, sve što je potrebno za autentični kubanski Mojito.

HAVANA CLUB ESPECIAL – raskoš dvostrukih mirisnih nota

Dvojni proces dozrijevanja ruma u posebno odabranim bačvama mladog bijelog hrasta stvara jedinstveni okus s notama vanilije, karamele te aromom samog drveta. Njegova zlatna boja najavljuje bogat i pun okus. Lignifikacija dolazi putem mirisa i razotkriva začine, note naranče i one cvjetne, koje su posljedica dvojnog dozrijevanja. Okus je pun i kremast, s notama vanilije i karamele, s daškom okusa duhana, cimeta i kore naranče. Ukratko, pravi užitak za nepce. Havana Club Añejo Especial predstavlja kombinaciju lakoće bijeloga i robusnu aromu tamnog ruma te je osnova za Cuba Libre.

Na Zagreb Burger Festivalu potražite HAVANA COCKTAIL BAR  i uživajte u okusima Kube.

Probajte:

  • Havana Mojito (originalna kubanska receptura)
  • Havana Cuba Libre
  • Pina Coladu (napravljenu u ananasu)

 Jameson Lounge

Povijest Jameson whiskeya seže u 18. stoljeće, kada je John Jameson 1780. godine osnovao svoju destileriju whiskeyja u Dublinu. Odabir najkvalitetnijih sastojaka te korištenje trostruke destilacije, za razliku od škotskih whiskyja za koje je tipična dvostruka, rezultirali su duplo glađim okusom. U drugoj polovici 19. stoljeća nasljednici Johna Jamesona proširili su poslovanje na globalnoj razini i postali najveći proizvođači whiskeyja na svijetu.

 

O našim aktivnostima na Burger Festivalu:

U Jameson lounge zoni posjetitelji Burger Festivala će imati prilike uživati u odličnim burgerima i najpopularnijem irskom whiskeyu Jameson, serviranom u nekoliko varijanti koktela. Jameson lounge zona će se sigurno lagano pronaći jer će poglede privlačiti atraktivan Jameson mobilni bar u obliku hipijevskog VW kombija. Posjetitelji će biti u mogućnosti uživati u hladnim, osvježavajućim Jameson koktelima u udobnosti lounge zone pripremljene u originalnom Jameson stilu. Oni natjecateljskog duha, svoje vještine će moći testirati i u zanimljivim Jameson igrama – stolnom nogometu i poznatoj irskoj igri Ring Board. Poraženi, naravno, časti s ohlađenim Jameson koktelima. Whiskey nikad nije bolje pasao uz burgere.

U ponudi će biti čisti Jameson (s ledom i bez leda), Jameson & Sprite koktel te još jedan koktel posebno pripremljen za Burger Festival ali mi barmen još radi na koktelu tako da nemam još finalno kako će izgledati/od čega će biti/kako će se zvati. Ali možemo ga najaviti kao neki tajni koktel koji ljudi mogu otkriti i probati na Festivalu. Koktel majtora osigurava Festival tako da ti tu nemam neko ime posebno za istaknuti. U prilogu šaljem tri slike barmena kako priprema Jameson pa vidi što možeš iskoristiti.

KONTAKT

LOKACIJA